IDŐMENEDZSMENT Csoportos Coaching

A következő csoport 2016 őszén indul!

Úgy érzed elárasztanak a feladatok, és túlterhelt vagy? 

 „Tele vagy tervekkel, ötletekkel, és fogadalmakkal, de nem tudod, hogy melyikkel is kezdd, merre menj tovább?”

„Úgy érzed, hogy folyton csak rohansz, de valahogy mégis mindenhova késve érkezel, és semmit nem tudsz teljesen befejezni?”

 „A naptáradban egymást érik a megbeszélések, és nem tudod, melyiket told el, hogy el tudj menni a gyereked táncbemutatójára, mert senkinek sem szeretnél csalódást okozni?”

Megfogadtad, hogy idén máshogy lesz?

 

Anyának lenni és dolgozni egyszerre nagyon nehéz.

Vállalkozásba kezdeni, vállalkozónőnek lenni – na, ez az igazi kihívás, a level 2-es szint!

Ha már van vállalkozásod, akkor ezt biztos mind tudod.

Egy vállalkozás felépítése, beindítása teljes embert kíván; a te dolgod az adminisztráció, könyvelés, marketing és még a munkát is el kell végezni valakinek! A legtöbbször ez egyemberes műsor, egy monodráma: Te hozol meg minden döntést, Te vállalod a felelősséget, Te iszod meg a levét, ha rossz utat választasz.

Nincs kihez fordulni, nincs kitől tanácsot kérni, és még a szívedet sem tudod kiönteni senkinek. Pedig sokszor csak arra van szükséged, hogy elmondhasd a gondjaidat és valaki támogasson a döntésben. Nem nagy dolog – mégis hiányzik…

DE hidd el, nem vagy egyedül.

Nők milliói küzdenek a világon azért, hogy olyan munkahelyet teremtsenek maguknak (és másoknak), amilyenről álmodtak. Ők is ugyanezekkel a gondokkal szembesülnek, nekik is vannak kétségeik, ők is bizonytalanok olykor és ők is szoronganak.

C.Szabó Helga vagyok, időmenedzsment üzleti edző, vállalkozónő, nem mellesleg két ikerkisfiú és egy tündéri kislány anyukája, nő, feleség, barát.

Mottóm: “A coach azt mondja ki, amit nem akarsz hallani, azt látja, amit nem akarsz látni, hogy az legyél, aki mindig is sejtetted, hogy lehetnél.” (Tom Laundry)

“Na jó, de mégis ki ez az üzleti edző?” – ez lenne a következő kérdésed?

 

 

niqual_logo_rgb_final-01“Helga bekérdez! Felteszi azokat a kérdéseket, amiket szeretnék elodázni, mélyen elnyomni, nehogy foglalkozni kelljen vele. Ahogy azonban felszínre törnek a problémák, húzzák maguk után a megoldást is. Ez végtelen megkönnyebbülés! Kezdő vállalkozóként sok a kusza terület, ezek között sikerült rendet teremteni a coach segítségével. Coaching csoportban dolgozni pedig további pluszt hoz, ami azért fantasztikus, mert sokszor előfordul, hogy nyomaszt valami, de próbálom az egészet elnyomni magamban, mintha nem is létezne. A csoportos munka során viszont sokszor kiderül, hogy mást is, sőt sokszor mindenkit aggaszt ugyanaz a probléma. Így egyrészt kibukik, megnyugszom, hogy ez nem csak nekem okoz nehézséget, és ha már egyszer kibukott, akkor a közös ötleteléssel meg is oldódik szinte azonnal, vagy kap az ember a másiktól olyan ötletet, tanácsot, amit a későbbiekben alkalmazni tud, hogy közelebb kerüljön a megoldáshoz. Sokszor nem látjuk a fától az erdőt, ezért a csoporttól kérhet véleményt, kritikát, és így a több szem többet lát jól működik. Talán az a legjobb a csoportban, hogy magadhoz hasonló emberekkel vagy körülvéve, kvázi sorstársakkal. Nem szigetelődik el az ember, hanem ellenkezőleg: inspirációt merít, tanul, tanít, tapasztalatot cserél, kapcsolatokat épít. Pótolhatatlan.” – dr. Exner Veronika

Hiszem, hogy a vállalkozásoknak 2 típusa van: aki business coach segítségével indította/ vitte sikerre a cégét, és aki nem:)
Már csak az a kérdés, hogy a sikert mennyi idő alatt és milyen áron éred el…

A coach olyan, mint sportban az edző: nem futja le helyetted a maratont, de felkészít, hogy átszakíthasd a célszalagot. Segítek megtalálni azokat az eszközöket, amitől jobb maratonista leszel. 

 Nagyon jó kis csapat jött össze ebben a csoportban. Én úgy érzem, hogy a 2,5 hónap alatt teljesen összeszoktunk, és elég jól megismertük egymást. Motiváló volt úgy a csoporttagok szókimondása, mint Helga „fenékbe rugdosása”. Szerintem Helga legnagyobb erőssége a szókimondás, és a hatékony bekérdező stílus. Mindig tudja, hogy épp mit kell kérdezni, hogy rávilágítson a páciens gyenge pontjaira, bizonytalanságaira. Sok hasznos tippet és ötletet kaptam, ami a mindennapokban alkalmazható és javítja a hatékonyságomat, a feladatokra való jobb fókuszálást. A csoport jó hangulata, a nyugodt környezet nagyon inspiráló volt, és sok-sok lendületet kaptam minden alkalom után a folytatáshoz, az újabbnál újabb célok kitűzéséhez és eléréséhez. – Fülöp Olga – könyvelőiroda tulajdonos, ügyvezető

A következő csoport 2016 őszén indul!

 

Kinek való a coaching?

Nőknek, anyáknak, vállalkozónőknek: Neked, akik most kezdesz bele egy vállalkozásba, vagy Neked, aki már egy ideje vállalkozó, de jól jönne egy kis lelkesedés, egy külső szem, egy új irány, mert  együtt minden kicsit könnyebb… 

A coach meghallgat, támogat és motivál,  segít, hogy a legjobbat hozd ki magadból!

Miről fog szólni a coaching?

A vállalkozásról, a mindennapi (és mindenkit érintő!) nehézségekről, például minden vállalkozó legnagyobb rémálmáról, az időről.

Arról, hogy hogyan tudod az idővel összefüggő gátakat átszabni, meglátni, és átkeretezni.
Mert az időbeosztás nem mindig csak az időbeosztásról szól.

Hanem… miért nem tudunk nemet mondani? Miért nem merünk segítséget kérni? Miért kell mindent elsőre tökéletesen megcsinálnunk?

Miért hisszük, hogy mindent nekünk kell megoldanunk? ….

 

 

Bizonytalan vagy? Vannak még kérdéseid?

Mitől más ez, mint egy időmenedzsment tréning?

Ahogy sokan, én is voltam már időgazdálkodási trénigen, még céges keretek között, ahol volt egy előadó, 10 tipp, hogy hol csúsznak el a dolgok, és azon hogyan lehetne változtatni. Ahogy hallgattam az előadót, éreztem magamban az erőt, hogy mostantól minden más lesz, ezek szuper dolgok, megtanulom, alkalmazom, és minden jó lesz. Aztán ahogy kiléptem a teremből, és már az első megbeszélésem után elmaradtak a tanácsok, már ott elcsúszott a dolog, és én ugyanazokba a pocsolyákba lépkedtem. Azt gondoltam, hogy talán nem vagyok elég kitartó, az lehetett a baj. Aztán rádöbbentem, hogy nem ez a baj, hanem hogy vannak az időbeosztáson túl mutató dolgok. A nemet mondás, a gátak a segítségkérésnél, a mindent nekünk kell elintézni érzések.

man and woman holding amazed happy facesAhhoz, hogy be tud osztani az idődet, be kell, hogy épüljenek ezek a tippek, tanácsok a mindennapjaidba. Szokásokká kell, hogy váljanak, mert így tud igazán hatásos lenni.  

A csoportos coaching nem egy tréning felállás, coachként nem adok tanácsot. A csoport coaching interaktív, mindenkinek van lehetősége kérdezni, támogatni, motiválni… Coachként a keretet adom, a teret, és az időt, hogy mindenki a saját Idejével/Magával foglalkozhasson, és hogy megtalálja a megoldásokat a kihívásaira, hogy fókuszálni tudjon a vállalkozása sikerére.

Értem, hogy a csoport segíthet, de nekem nagyon speciális a helyzetem, és a kérdéseim, mikor válasszam a csoportos coachingot az egyénivel szemben?
Mégis hogyan képzeljem el ezt az egészet?
ÚJ Csoport

Ha érdekel, és nem szeretnél lemaradni, írd meg, és azonnal értesítünk, ha újabb csoport indul!