Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én bizony könnyedén hírlevél gyűjtővé tudok válni. ’Oh, ennek az oldalnak olyan szuper ajánlatai vannak, na jó, kérek róla hírlevelet, így biztosan kapok infot az akciókról, vagy ‘Ez egy érdekes téma, megnézem mit tudnak mondani’, vagy ‘itt egy szuper letölthető tanulmány’, najó, eggyel több vagy kevesebb már oly mindegy. ’ Aztán ott találom magam, h reggel, amikor ránézek az inboxomra, akkor az első 10 levél valamilyen hírlevél, amit azzal a lendülettel törlök is, ha esetleg nincs valami érdekes a tárgy mezőben. Kb. félévente egyszer szánom rá magam, h töröljem azokat, amiket, gyakorlatilag sosem nézek meg, de a többi marad és az ’beérkezőm’ csak telítődik.

Persze tudom, van ennek több megoldása, külön email cím, csak ezekre (na, szerintem ez lenne az a levelezőrendszer, amit havonta egyszer néznék meg), vagy szűrők, szerintem ennek szintén a havi egy rátekintés lenne a sorsa, vagy még annyi sem. Vagy a 10 perces email cím (egyébként ez szintén nem egy rossz út). De van egy egész érdekes kis program, ami rém egyszerűen használható, és mégis mindent tud, amit tudni kell.

Unroll.me a szoftver neve. Ez egy ingyenes alkalmazás, ami összeszedi az inboxodból az összes olyan levelet, amire fel vagy iratkozva, és napi egyszer egy levélben elküldi az összes aznapi ajánlatot. Ha időközben felfedez még újabb hírleveket, akkor megkérdezi, hogy melyiket szeretnéd így összesítve látni, és melyik fontos annyira, hogy az inboxod-ban maradjon.

Megjegyzem erre is ritkán nézek rá, de legalább mégiscsak egy ilyen levelet kapok, és nem harmincat naponta, ami pedig nagyon fontos, mivel szeretem max. 10 alatt tartani az inboxomba lévő levelek számát. Így mostanában kéthetente egyszer tuti végignézem, hogy az új, és még nem unroll.me – ben gyűjtött hírlevelek mennyi értéket hordoznak, és ha nem, akkor könyörtelenül leiratkozom, mert bizony fontos, hogy védjük az időnket.