Az egyik nagy kedvenc, ha nem a legnagyobb…

Miért érzünk szégyent? és hogy lehetne ezt elkerülni? Brene Brown ennek a kutatásnak vágott neki, aztán a dolog szerencsére átalakult, és egy nagyszerű, ugyankor rém ijesztő, és fájdalmas tapasztalás jött ki belőle.

Vannak emberek, akik elfogadják a sebezhetőségüket, akik megteszik az első lépéseket, még akkor  is, ha nem tudják, hogy lesz-e második, és hogy lesz-e aki követi vagy kíséri őket. Ezek az emberek nem egyszerűen csak bátrak, hanem valami annál sokkal többel rendelkeznek.

Van merszük nem tökéletesnek lenni! – Együtt mernek érezni először magukkal, és aztán később másokkal. Képesek lemondani arról, hogy milyenek kellene lenniük, azért, hogy önmaguk lehessenek.

Olyan végtelen egyszerű recept, és olyan végtelen nehéz megvalósítani, annyi akadály, és annyi körülmény, magunkkal hozott sors nehezíti, de a törekvés fontos, és azzal már e l lehet/el kell indulni.

Amit pedig szülőként üzen:

A szülő feladata, hogy azt mondja a gyerekének: Figyelj csak… tökéletlen vagy, és küszködnöd, küzdened kell majd, de érdemes vagy a szeretetre, és hogy tartozz valahova. Hinned kell, hogy elég jó vagy. És az elég jó, az pont elég.

[embedyt]http://youtu.be/iCvmsMzlF7o[/embedyt]

(Kép forrása: http://www.huffingtonpost.com/2014/03/07/brene-brown-daring-greatly_n_4922046.html)