Sziasztok,

Az a megtiszteltetés ért, hogy a párnapos kis blogom kapott egy liebster award díjat, amit ráadásul egy neves, és számomra inspiráló bloggertől Dr. Miklós-Somogyi Patríciától kaptam, aki a home-staging meghonosítója Magyarországon. (http://msp-homestaging.blogspot.hu/2014/07/2-szeres-liebster-dijas-lett-az-msp.html). Szóval képzelhetitek, mit örömködtem a monitorom előtt tegnap 😀

De most jöjjön egy kis száraz rész:

A díjjal együtt járó szabályok:

 1. Nevezd meg, akitől kaptad, és köszönd meg neki! – Nagyon köszönöm, igazán megtisztelő.
 2. Ismertesd a szabályokat! – Done
 3. Válaszolj az általa feltett kérdésekre! – Válaszok lentebb
 4. Jelöld meg azokat a blogokat (5-11 blogot), akiknek továbbadod a díjat! – még lentebb
 5. Tedd fel a kérdéseidet! – Egy kicsit görgess még tovább, a kedvencek alatt lesz J
 6. Értesítsd a blogokat arról, hogy díjat kaptak tőled! – mindjárt ez is megvan.

Kérdések:

 1. Mik a terveid, céljaid, hol szeretnél 1 év múlva tartani a munkában és az életben?

Coachként naponta teszem fel ezt a kérdését az ügyfeleimnek, és jó érzés látni, ahogy nyílnak ki az emberek erre kérdésre, és a végére egy jól körülhatárolt pontos céljuk van, vagy sok kicsit. Na én a második típus vagyok. Rengeteg célom van, és amikor a gyerekek bölcsibe kerültek, én pedig elkezdtem építeni a vállalkozásomat, úgy gondoltam, hogy ez annyira sokrétű, hogy nem tud így működni, aztán találkoztam egy vállalkozónővel, aki egy igazi polip vagy 8féle különböző dolgot csinál egyszerre, és csak energikusabb tőle. Így belevágtam én is a csápépítésbe. J

Szeretném, ha a Nők a Topon egy év múlva egy ismert ’márka’ lehetne a vállalkozónők körében, olyan szolgáltatásokkal, amelyek segítik a vállalkozónőket az elindulásban az építkezésben, legyen szó önbizalom építésről, vagy időmenedzsmentről, vagy éppen kommunikációról. Szeretném, ha lennének csoportos coaching foglalkozások, amelyek segítik a női együttműködéseket, a közös inspirációt.  Szeretnék tréningeket, és közös mastermind csoportokat.

Szeretném, ha a blog nem csak egyirányú lenne, hanem egy online közösségi tér, ahol segítik egymást a vállalkozónők, így vagy úgy.

Szeretném, ha nők tudatosabbak, és magabiztosabbak lennének, és tudnák, hogy bármire képesek. Hogy ha kellően fókuszálnak a céljaikra, és kitartóak, akkor elérhetik a céljaikat.

Szeretnék továbbra is írni, és szeretném, ha a ModernAnyu blogja egyre színesebb és inspirálóbb lehetne az olvasók számára.

 1. Készülsz valami új dologra a blogod kapcsán?

Mivel a napokban készült el, így még talán minden új dolog lesz ezzel kapcsolatban. A tervem, hogy legyenek benne inspiráló történetek vállalkozónőkről, akiknek sikerült, akik ’majdnem’ olyan életet élnek, amilyet szeretnének. Várhatóan lesznek olyan sztorik is, amelyek végigkísérik egyes vállalkozónők munkáját meghatározott időközönként, hogy éppen akkor mi foglalkoztatja őket, és hogy hogyan oldották meg a korábbiakban leírtakat. Lesznek persze egyszerű eszközök ötletek is, hogy hogyan oldjuk meg az elénk jövő kihívásokat, és persze lesznek coaching történetek is.

 1. Mi a legnagyobb álmod az életben?

Azt hiszem, ezt inkább szavakban tudnám megfogalmazni: Család, munka, harmónia, energia, inspiráció, utazás, fejlődés, az élet 😀

 1. Mi a küldetésed, aminek beteljesítéséhez a blogod is hozzájárul?

Tudatosabbá, és magabiztosabbá tenni a nőket, a vállalkozónőket. Segíteni őket, abban, hogy belevágjanak, bármi legyen is az álmuk. Segíteni őket, hogy tegyék meg az első lépést, aztán a másodikat, vagy még egyszer az elsőt. Tudatni velük, hogy bármire képesek, csak akarat kell hozzá. Sok-sok akarat. A blog szerepe ebben az, hogy a blogon keresztül meg tudom nekik mutatni, hogy mások is jártak ott, ahol most ők vannak, hogy másoknak is nehéz volt ott lenni, de ki lehet onnan jönni, és lehet, hogy utána sem teljesen akadálymentes az út, de ez az ő útjuk, amin van mit nézni, élvezni. Amire büszkék lehetnek. Illetve szeretném, ha ez a blog egy interaktív közösségé formálódna, ahol ők is segíthetik egymást, ahol együttműködhetnek, vagy inspirálhatják a másikat, vagy csak egy vállat adhatnak a bajban. 

 1. Miért különleges, amit csinálsz? Hogyan tűnsz ki a versenytársaid közül?

Hogy, coachként miért működöm jól, azt inkább mondja el az egyik mentor coachom:

„Fiatalon is érett személyiség benyomását kelti. Kommunikációjában bátor, határozott, logikus, éles eszű, útvezetésében könyörtelenül stabil, nála nincsenek eltévelyedések, fölösleges kanyarok, mellébeszélés. Kapcsolatkezelésében rácsodálkozó, érdeklődő, jókedvű, egyfelől igen kellemes társaság, máskor kérdéseivel kényelmetlen. Lendületes, célorientált. Erős kompetenciái alapján beszélgetései, folyamatai sikerre ítéltettek.”

És, hogy mi az ami miatt, a Nők a Topon ki tud tűnni a tömegből, a többi vállalkozásfejlesztési szolgáltatás közül. Az a személyes jelenlét. Hiszem, hogy az online világnak megvannak az előnyei, hiszen kényelmes, mindenki számára akkor és ott érhető el, amikor neki arra ideje van. De hiszem, hogy a személyes jelenlétnek van egy megfoghatatlan, de igen értékes hozzáadott értéke a munkában is, és a coachingnál ez különösen fontos. Fontos, hogy az ügyfél érezhesse, most ez az idő csak Róla szól, ő van a középpontban, az ő élete fontos. Mert ezekben a pillanatokban születnek a nagy dolgok, és ezt nem szabad, lehet, csak online síkra terelni.

Azt általam ajánlott oldalak pedig:

Ha a szakmai személyes márkád szeretnéd építeni – http://www.palyamarketing.hu/

Ha elakadtál a programozásban – http://cserhajni.hu/

Ha elakadtál az írásban – http://webszovegek.hu/

Ha külföldön szeretnél élni, dolgozni – http://nokkulfoldon.hu/

Ha szívesen töltenél időt egy igazi babamamabarát közösségi kávézóban – http://www.helloanyu.hu/

Ha pedig a gyerekeknek is kellene egy kis elfoglaltság – http://kolyokfoglalkoztato.cafeblog.hu/

A kérdéseim pedig…

 1. Mi lenne az a három szó, ami jellemzi a vállalkozásod?
 2. Mi a következő nagy mérföldkő, amit szeretnél elérni?
 3. Mit szeretnél elérni a blogoddal?
 4. Mi volt neked a  legnehezebb a vállalkozás építése során?
 5. Mi az amit te tanulsz az ügyfelektől, olvasóktól?
 6. Hogyan motiválod magad?

Még egyszer köszönöm a díjat, és izgatottan várom a válaszokat